У США пройшли успішні випробування україно-американської ракети (відео)

Firefly

У четвер, 25 квітня, у місті Бріггс, що в штаті Техас у США, відбувся успішний наземний тест двигуна другого ступеню українсько-американської ракети Alpha, повідомляють Патріоти України з посиланням на 5 канал.

“Вчора Firefly успішно пройшли важливий етап у тестуванні другого ступеню ракети Alpha на шляху до мети здійснити її перший запуск у 2019 році”, – йдеться в офіційному повідомленні Firefly Aerospace.

У компанії розповіли, що вогневий тест тривав рівно 5 хвилин та був здійснений на вертикальному тестовому майданчику. Довжина тесту демонструє відмінні характеристики інтегрованої системи (польотна авіоніка, структури та системи реактивної тяги) протягом всієї запланованої тривалості місії цього компоненту.

У Firefly також розповіли:

“Ступінь був оснащений інструментами для збору даних з механічної вібрації, якої зазнаватимуть елементи авіоніки, компоненти рідинної системи під час польоту. Попередні результати аналізу даних свідчать про те, що тестовані компоненти відповідають аналітичним моделям та не досягли граничних показників чутливості”.

Спеціалісти компанії додають, що всі системи під час випробовування діяли у межах номінальних параметрів, а перевірка систем ступеню після завершення тесту не показала їх наочних незапланованих пошкоджень.

Як відомо, перший запуск ракети Alpha запланований на 16 грудня 2019 року з військово-повітряної бази Ванденберг у штаті Каліфорнії в США.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...