У США впевнені, що вдарили по найважливішій "дійній корові" Кремля, - Reuters

Сполучені Штати впевнені, що обмеження цін на російську нафту, встановлене "Великою сімкою", сприяє скороченню доходів Москви і стабілізації енергетичних ринків, незважаючи на недавнє зростання цін, зазначають Патріоти України.

Як повідомляє Reuters, виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США з економічної політики Ерік Ван Ностранд вітає цінову стелю як успішну частину режиму багатосторонніх санкцій, введених проти Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, і заявив, що Вашингтон і його партнери працюють над тим, щоб запобігти будь-яким ухиленням від санкцій.

"Наш підхід завдав удару по найважливішій "дійній корові" Кремля. До війни нафтові доходи становили близько третини всього російського бюджету, але в 2023 році ця цифра впала до всього 25%", - сказав він.

Ван Ностранд зазначив, що російські дані показали, що доходи федерального уряду від продажу нафти в першій половині 2023 року були майже на 50% нижче, ніж роком раніше, а російська нафта торгується зі "значним дисконтом" по відношенню до нафти марки Brent.

За його словами, російські офіційні особи також скаржилися на вплив обмеження цін, і Кремль був змушений розглянути питання про підвищення податків для експортерів нафти для збільшення доходів, що може погіршити довгострокові перспективи його нафтової галузі.

Він також визнав, що Вашингтон розуміє, що ринки можуть швидко змінюватися, і Росія буде продовжувати спроби ухилитися від обмеження цін. "Ми як і раніше пильно стежимо за нафтовими ринками, і вся коаліція як і раніше зосереджена на дотриманні наших санкцій", - сказав він.

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Кому з українців пенсію підвищили одразу на 4 тис. грн - названо особливу категорію громадян

неділя, 2 червень 2024, 9:59

В Україні середня пенсія з початку року зросла з 5,3 до 5,7 тис. грн (останні дані за квітень). Найбільше пощастило суддям. Так, їхня середня виплата зросла на 4037 грн і досягла в середньому 103 874 грн. . Насправді ж середня пенсія не показує реаль...

Як правильно зняти показники лічильників за світло та коли їх передавати - інструкція

неділя, 2 червень 2024, 8:44

Своєчасна передача показників за спожиті послуги ЖКГ допоможе уникнути проблем з комунальниками. Зокрема, просроченості оплати комуналки, або дописування "зайвих" обсягів спожитих послуг. Втім, до передачі показників ще треба "дожити". Як свідчить прак...