У світі рекордно дорожчає шоколад: Ціни на какао-боби вперше в історії перевищили $10 тис. за тонну

Ціни на какао-боби продовжують зростати

З початку року котирування підскочили у 2,4 раза, за останні п'ять сесій - більш ніж на 20%. Попит на какао й шоколад у світі залишається високим.

Ціни на какао-боби вперше в історії перевищили $10 тис. за тонну. Котирування ф'ючерсів на какао в черговий раз оновили історичний максимум на побоюваннях дефіциту пропозиції. Про це в середу, 26 березня, повідомляє CNBC.

Повідомляється, що травневі ф'ючерси на какао-боби у Нью-Йорку під час торгів у вівторок подорожчали на 3,9% і досягли $10 030 за тонну.

З початку року котирування підскочили у 2,4 раза, за останні п'ять сесій - більш ніж на 20%.

Раніше повідомлялося, що в Кот-д'Івуарі, найбільшому постачальнику какао у світі, встановилася аномальна спека, що загрожує врожаю какао-бобів, через що ціни на какао на біржі в Нью-Йорку досягли нового історичного максимуму в 5 874 доларів за тонну. А попит на какао й шоколад у світі залишається високим.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...