У світі рекордно дорожчає шоколад: Ціни на какао-боби вперше в історії перевищили $10 тис. за тонну

Ціни на какао-боби продовжують зростати

З початку року котирування підскочили у 2,4 раза, за останні п'ять сесій - більш ніж на 20%. Попит на какао й шоколад у світі залишається високим.

Ціни на какао-боби вперше в історії перевищили $10 тис. за тонну. Котирування ф'ючерсів на какао в черговий раз оновили історичний максимум на побоюваннях дефіциту пропозиції. Про це в середу, 26 березня, повідомляє CNBC.

Повідомляється, що травневі ф'ючерси на какао-боби у Нью-Йорку під час торгів у вівторок подорожчали на 3,9% і досягли $10 030 за тонну.

З початку року котирування підскочили у 2,4 раза, за останні п'ять сесій - більш ніж на 20%.

Раніше повідомлялося, що в Кот-д'Івуарі, найбільшому постачальнику какао у світі, встановилася аномальна спека, що загрожує врожаю какао-бобів, через що ціни на какао на біржі в Нью-Йорку досягли нового історичного максимуму в 5 874 доларів за тонну. А попит на какао й шоколад у світі залишається високим.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...