У травні перевірять особисті рахунки: Українцям розповіли, як не втратити право на субсидію через борги

У той час, коли влада просить громадян за можливості сплачувати рахунки за житлово-комуналні послуги, в компанії YASNO нагадують, що своєчасна оплата є обов’язковою умовою для отримання житлової субсидії, передають Патріоти України.

В компанії нагадали, що за повідомленням Міністерства соціальної політики України, субсидія (держдопомога окремо призначаєтся на опалювальний та неопалювальний періоди) не може бути призначена у разі наявності заборгованості за комунальні послуги за понад три місяці на суму більше 680 грн (40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

У травні органи соціального захисту населення аналізуватимуть інформацію щодо стану особових рахунків субсидіантів. Відповідно до цього буде ухвалюватися рішення щодо призначення субсидії на наступний період.

Щоб не втратити право на субсидію, клієнтам важливо встигнути погасити заборгованість за комунальні послуги та своєчасно сплачувати рахунки у подальшому.

Розрахуватися за електроенергію з постачальником YASNO жителі можуть:

• в Особистому кабінеті YASNO;

• через viber-бот YASNO-online;

• у мобільному додатку YASNO;

• на сайті електропостачальника за номером особового рахунку;

• через платіжні сервіси та інтернет-банкінги;

• у відділеннях банків;

• через електронний рахунок, який надходить в sms/viber-повідомленні (замовити електронний рахунок можна на сайті YASNO).

Якщо є надстаж: Скільки українцям доплачують до пенсії за переробку

неділя, 19 травень 2024, 9:48

Українці можуть отримувати пенсійні виплати за віком або за стажем. У разі нестачі стажу, його можна докупити. Однак, багато пенсіонерів мають понаднормовий стаж і цікавляться, чи можливо його продати, особливо якщо їхні пенсійні виплати невисокі. В Ук...

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....