У виключній економічній зоні Туреччини в Чорному морі виявили нове велике родовище газу

Бурове судно Fatih

У Туреччині виявило ще одне родовище газу у Чорному морі. Обсяг природного газу в новому родовищі оцінюється у 58 млрд. кубометрів, оклади знаходяться на глибині 3 тисячі 23 метри. Про це у понеділок, 26 грудня, заявив президент країни Реджеп Тайіп Ердоган.

"Ми провели нове буріння на газовому родовищі Сакарія. Наше бурове судно Fatih виявило запаси природного газу обсягом 58 мільярдів кубічних метрів на глибині 3 тисячі 23 метри під час буріння на Чайджумі-1", - повідомив Ердоган.

За його словами, завдяки новому відкриттю на родовищі Чайджуму-1 турецькі запаси газу в Чорному морі збільшилися на 170 мільярдів кубічних метрів і досягли 710 мільярдів кубічних метрів.

"Еквівалент природного газу, який ми виявили у Чорному морі, становить 1 трильйон доларів на міжнародних ринках за сьогоднішніми цифрами", - сказав Ердоган.
Він додав, що це відкриття дозволить здійснити нове буріння інших геологічних полях, прилеглих до регіону.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...