У Запоріжжі встановили першу секцію вантового моста-довгобуду через Дніпро

У Запоріжжі встановлено першу секцію вантового моста, спорудження котрого стартувало 2004 року та є одним із пріоритетних для держави. Про це повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков, зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що це є найскладнішим етапом будівництва Запорізьких мостів. Також за словами очільника агентства, дотепер "основні роботи з будівництва вантового мосту проводилися у Кривій Бухті – саме там збираються секції прогонової будови".

Наразі зібрано 4 секції, продовжується влаштування буронабивних паль, будується з’їзд з вантового мосту, шляхопровід над кільцем на Хортиці та на залізничному шляхопроводі під яким проходить автотранспортна магістраль.

Кубраков додав, що загалом через Дніпро буде влаштовано "12 майже 800-тонних прогонових секцій, по 6 на кожному проїзді". Після того, як секції зберуть і змонтують в одну прогонову будову, тимчасові опори демонтують і звільнять русло Дніпра.

"Далі мостовикам та дорожникам залишиться влаштувати дорожнє покриття, бар’єрні огородження, освітлення, провести випробування – і нарешті відкрити рух мостом", – завершив він.

Протяжність всього Запорізького мосту – понад 9 кілометрів, він складається з шести транспортних розв'язок, у складі яких – 27 штучних споруд. Ансамбль має два позакласових мости (балковий і вантовий) з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Рух балковим мостом відкрито у грудні минулого року.

Нагадуємо, будівництво Запорізького мосту вартістю 11,9 мільярдів гривень є одним з двох мегапроєктів Укравтодору, тобто таким, що має тривалий вплив на економіку та суспільство.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...