У Зеленського заговорили про підвищення цін на газ для населення

За словами Андрія Геруса, наразі в Україні йде закупка та закачування поки дешевого газу, щоб у максимальних обсягах наповнити підземні газові сховища.

Андрій Герус. Фото: Фокус.

Представник президента України в Кабінеті міністрів Андрій Герус не виключив, що ціна на газ для українців може зрости. Про це він заявив 21 липня в штабі політичної партії Слуга народу, передають Патріоти України.

Чиновник назвав чинники, від яких буде залежати вартість газу. Що буде в майбутньому - залежить від декількох факторів. "Перший фактор - це взаємини з транзитом газу, взаємовідносини з Газпромом, і що буде з балансом газу станом на грудень, січень, лютий. Якщо Газпром буде намагатися блокувати всіма способами транзит газу через Україну, то це може викликати певний дефіцит і може привести до того, що в нас ціна газу піде вгору", - спрогнозував він.

За словами Геруса, наразі в Україні йде закупка та закачування поки дешевого газу, щоб у максимальних обсягах наповнити підземні газові сховища і в будь-якому випадку бути готовими до зими.

Відповідно, якщо ми максимально підготуємося, якщо ми закачаємо газ, якщо ми ще при цьому й скоротимо наше споживання, в тому числі за допомогою енергоефективності, і якщо у нас все-таки вирішиться питання з транзитом, то, я думаю, що ситуація буде досить стабільною, і в принципі якихось хвилювань там не буде - ні з приводу нестачі газу, ні з приводу якоїсь супервисокої ціни, - додав Герус.

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...