У Зеленського запевняють, що вигадали, як знизити тариф "Укренерго" більш ніж у тричі

Головне, щоб представник президента у Кабміні потім не сказав, що пожартував, як було вже

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус допустив зниження тарифів на електроенергію на 20% для непобутових споживачів. Про це він розповів під час брифінгу.

За його словами, команда президента має намір впровадити кілька рішень, які дозволять зупинити зростання цін на електрику.

«Необхідно розглянути три рішення, які сумарно повинні привести до істотного зниження ціни на електроенергію для непобутових споживачів», – заявив він.

За словами Геруса, необхідно переглянути постанову уряду про покладення спеціальних публічних зобов’язань (ПСЗ) на ПАТ «Укргідроенерго» та НАЕК «Енергоатом».

«Ми очікуємо, що така постанова дасть можливість знизити тариф «Укренерго» більш ніж у три рази. Зараз це 32 коп. за кВт/годину, а очікується 8-9 коп…Коли відбудеться нова постанова ПСЗ і новий тариф «Укренерго» – це може дати зниження тарифу для кінцевих споживачів близько 11%», – сказав Герус.

Також, за його словами, необхідно підняти максимальну нічну ціну електрики приблизно на 10%, а максимальну денну ціну знизити на 15-20%.

«Якщо вжити ці три заходи, то може бути близько 20% зниження для всіх споживачів: для великого, середнього, малого бізнесу, бюджетних організацій, дитячих садків, шкіл, лікарень, метрополітену, електротранспорту тощо», – сказав Герус.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...