У зв'язку з загрозою російської агресії в Україні дорожчатиме дизельне паливо на АЗС

Через занижену ціну та зручніше постачання українські постачальники закуповували дизельне паливо в Росії. Наразі йде активний розвиток альтернативних шляхів, хоч вони й більш затратні. Проте ціна підвищиться не набагато. Про це сайту "Апостроф" розповів експерт "Нафторинка" Олександр Сіренко, зазначають Патріоти України.

Як зазначив фахівець, наразі Україна закуповує близько третини дизеля з Росії та Білорусі. Залежність від постачання з цих країн є однією з актуальних проблем у зв'язку з російською агресією у бік України.

Водночас, за його словами, минулого року обсяги дизпалива, що завозили в Україну через море, збільшились на 62,3% порівняно з 2020-м. Вони склали 1,23 млн тонн при загальному споживанні близько 8 млн тонн.

"Звичайно, вартість доставки дизеля за іншими напрямками буде дещо вищою, і тому цінники на АЗС можуть збільшитися на 1-2 гривні. Проте я вважаю, що це не така вже й велика плата за захист незалежності", - зазначив Сіренко.

Він також додав, що серед існуючих на сьогодні шляхів постачання нафтопродуктів із сусідніх європейських країн: Польща, Угорщина, Румунія. Там знаходяться великі нафтопереробні заводи.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...