Удар для Путіна: Німеччина може відмовитися від вугілля та нафти з Росії вже цього року

Німеччина вже до кінця 2022 року може відмовитися від закупівлі нафти та вугілля у Росії. Терміни відмови від російського газу влада країни не називає, але обіцяє працювати і над цим питанням. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в ефірі ARD. При цьому він визнав, що зараз країни ЄС залежать від російських поставок, передають Патріоти України.

"Ми спробуємо вже цього року уникнути російського імпорту вугілля та нафти, і ми підготуємо технічні умови для того, щоб ми змогли якнайшвидше стати незалежними від імпорту газу", – сказав Шольц.

За його словами, негайна відмова від газу та інших енергоресурсів із РФ призведе до економічної кризи. Проте Європа має працювати над досягненням енергетичної незалежності. "Ми робимо все, щоб позбутися цієї залежності. Я вважаю це правильним шляхом", – зазначив канцлер Німеччини.

Відмова від російських енергоресурсів – найважливішим кроком для посилення міжнародної ізоляції країни-агресора. Адже це основне джерело поповнення бюджету РФ. За різними підрахунками, енергосектор приносить Росії від 40 до 60% доходів. Якщо прибрати це джерело фінансування, РФ не зможе витрачати гроші на війну.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...