Удар по кишені: ПФУ перевірить та перерахує пенсії українців - переплату доведеться повернути

В українському законодавстві чітко прописані фактори, які можуть спричинити зменшення пенсійних виплат. Пенсійний фонд України має намір переглянути пенсії громадян країни та перевірити їх на відповідність законам, зазначають Патріоти України.

Переплачені кошти доведеться повернути до держбюджету. Як повідомили у Пенсійному фонді, українці, які вийшли на заслужений відпочинок та отримують пенсію, можуть позбутися виплат. Відбувається це у разі, якщо пенсіонер влаштувався на роботу. Щойно громадяни укладають трудові договори з роботодавцем, вони зобов'язані одразу повідомити про це ПФУ.

Нерідко українці не хочуть або забувають повідомити про своє працевлаштування в місцеві органи ПФУ та продовжують отримувати пенсію у повному обсязі. Однак не варто думати, що це триватиме довго. Інформація із державних реєстрів загальнообов'язкового державного соціального страхування, юридичних та фізичних осіб регулярно оновлюється, тому довго приховувати факт працевлаштування не вдасться.

Коли Пенсійний фонд надійдуть відомості про працевлаштування громадянина, пенсійні виплати йому перерахують з моменту виходу на роботу. Усі отримані раніше порушення законодавства кошти буде утримано. Іноді такий стан справ може обернутися тим, що людина отримає дуже мало грошей на життя.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...