Удар по Путіну: Білорусь може повністю зупинити нафтопровід "Дружба"

"Гомельтранснафта Дружба" (Білорусь) 26 квітня скликає в Мінську екстрені переговори керівників нафтотранспортних компаній у зв'язку з припиненням транспортування нафти на ділянці "Мозир-Адамове" та загрозою повної зупинки системи магістральних нафтопроводів "Дружба", повідомляють Патріоти України.

"Укртранснафта" візьме участь у зборах операторів "Дружби". Під час зустрічі сторони планують обговорити можливі шляхи вирішення проблеми.

Відзначимо, "Укртранснафта" продовжує транзит російської нафти по південній гілці магістрального нафтопроводу "Дружба" до Європи в стандартному режимі.

19 квітня 2019 ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" повідомила АТ "Укртранснафта" про надходження з технологічного ділянки магістрального нафтопроводу АТ "Транснефть - Дружба" (РФ) нафти з погіршеними показниками якості. Білоруська сторона попросила РФ негайно вжити всі необхідні заходи для недопущення можливих збитків та інших негативних наслідків.

Нагадаємо, Польща повідомила білоруській стороні про зупинку транзиту російської нафти по нафтопроводу "Дружба". Зокрема, як заявив представник ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" Андрій Веріго, польська сторона повідомила білоруську, що причина такого кроку - низька якість нафти.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...