Удар по скрепах: У "Нафтогазі" розповіли про новий масштабний позов проти "Газпрому"

Україна може отримати від "Газпрому" $17,3 млрд, пред'явивши нові вимоги проти російського газового гіганта. Про це в інтерв'ю"Цензор" заявив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко, передають Патріоти України.

"Зараз на кордоні Україна-Росія не можна купити газ. Європейські компанії в цій точці не можуть отримати газ, який вони купують у "Газпрому". У Росії видобуває газ не тільки "Газпром". У нього немає монополії на видобуток газу. У Росії видобувають газ "Новатек", "Роснефть" і так далі. Видобувають величезні обсяги – понад 100 млрд кубів на рік", – розповідає Вітренко.

За словами Вітренко, "Газпром" не має законної монополії на експорт. У компаній "Роснефть" або "Новатек" також повинні бути можливість експортувати за блакитне паливо.

"Нафтогаз" зазнав великих збитків. Він втратив величезну купу грошей на придбання в 2009 році у "Газпрому" фінансового боргу RosUkrEnergo. Цей борг "Газпром" продав "Нафтогазу". "Нафтогаз" потім, як ми всі знаємо, цей борг стягував з RosUkrEnergo газом. Потім цей газ повертав. Відповідно, на цьому всім втратив величезну купу грошей. Питання: а хто в цьому винен?", – каже Вітренко.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...