Удар по "скрепах": "Нафтогаз" виграв важливу апеляцію проти "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі

"Нафтогаз" виграв апеляцію по першій скарзі "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу, яке стосувалося контрактів на постачання палива в Україну, передають Патріоти України.

"Повна перемога. Україна знову перемагає. Апеляційний суд округу Свеа у Швеції відхиляє скаргу Газпрому. Російська компанія має компенсувати Нафтогазу витрати на судовий процес у розмірі 1 021 774,26 євро та 1 650 000 гривень, з яких 1 000 000 юридичні витрати", - написав у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

За його словами, суд відхилив запит Газпрому на компенсацію витрат на судовий процес. Також звернення Газпрому про секретність.

"Які кому ще потрібні докази, що наші вимоги не є "абсурдними", що рішення Стокгольмського арбітражу є обґрунтованими, і що Газпрому ці рішення Стокгольмського арбітражу потрібно просто виконувати?", - підсумував Вітренко.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...