Удар у саме серце скреп: У США підтримали посилення санкцій проти "Північного потоку-2"

У понеділок, 20 липня, Палата представників Конгресу США одноголосно схвалила посилення санкцій проти газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Трансляція голосування велася на сайті нижньої палати законодавчого органу, передають Патріоти України.

Дана ініціатива направлена на посилення вже діючих санкцій щодо російських газопроводів. У поправці, яку схвалили в Конгресі, мова йде про введення обмежувальних заходів проти іноземних осіб, які сприяють продажу, оренді або наданню суден для укладання труб для будівництва "Північного потоку-2" і "Турецького потоку".

Варто відзначити, що в кінці грудня минулого року президент США Дональд Трамп підписав військовий бюджет на поточний фінансовий рік, який зобов'язує адміністрацію ввести санкції щодо даних проектів.

"Північний потік - 2" - газопровід, який повинен зв'язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Його протяжність - понад 1200 км, потужність повинна скласти 55 млрд куб. м газу на рік. Влада України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви і Естонії вважає "Північний потік-2" загрозою для енергетичної безпеки Європи.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...