Ударні безпілотники ДП “Антонов” поповнять збройні сили ОАЕ

Арабська країна зацікавлена в інвестиції в перспективні військові розробки українського авіагіганта. Симбіоз нафтодоларів багатих арабів і українських технологій вже довів свою ефективність

Україна та Об’єднанні Арабські Емірати домовилися про низку спільних проектів в авіаційній сфері, а також щодо виробництва і постачання техніки для сухопутних військ ОАЕ.

Про це у рамках 53-го Paris Air Show 2019 Le Bourget розповів генеральний директор Концерну Павло Букін, коментуючи зустріч із заступником міністра оборони ОАЕ Генерал-майором Абдулой Аль Хашми, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense Express.

За словами держслужбовця, сторони обговорили максимально широкий спектр співпраці, зокрема щодо логістичного забезпечення потреб Сухопутних військ ОАЕ. Він також повідомив, що одним із перспективних проектів, які обговорюються, є налагодження спільного виробництва безпілотних літальних апаратів на основі розробок ДП «Антонов».

«Якість літаків марки «Антонов» загальновизнана. Вони мають стабільний попит на ринку. Це підтверджено низкою переговорів у рамках Paris Air Show 2019. Наразі найбільш перспективний ринок для нас – країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії. Українські літаки, які здатні працювати в екстремальних кліматичних умовах, повністю відповідають потребам військових та рятувальників. Тому очікуємо, що найближчим часом продукція «Антонова» займе вагому частину ринку у цих регіонах», – підкреслив Павло Букін.

Нагадаємо, у серпні 2016 року ДП «Антонов» вперше представив багатофункціональний мобільний тактичний безпілотний авіаційний комплекс АН-БК-1 «Горлиця», який через рік здійснив перший політ. У жовтні 2018 року, під час виставки «Зброя та Безпека-2018» був продемонстрований проект «Стратегічний безпілотний авіаційний комплекс». Ще через місяць, представники підрозділу «БПЛА «Антонова» оприлюднили відеопрезентацію, де окрім «Горлиці» та «Стратегічного БАК», була показана нова розробка – «Мішеневий комплекс».

Однак представники вітчизняного авіавиробника наголошували, що створення цих проектів за власні кошти є неможливим і що їх розвиток стане реальним лише при знаходженні інвестора чи державному фінансуванні.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...