Удари по енергетиці та відключення світла: В "Укренерго" відповіли, чи витримає енергосистема взимку

В "Укренерго" дали прогноз на зиму щодо атак окупантів по об'єктах енергетики, передають Патріоти України.

За даними розвідки, Росія має близько 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня. Окупантам не вдалося відновити свої ракетні запаси напередодні зими попри, зокрема для ударів по енергосистемі України.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі Media Center Ukraine дав оптимістичний прогноз щодо проходження зими.

Так, за його словами, ризики є, адже 800 ракет – це не малий ресурс для того, щоб щось пошкодити в енергосистемі. Але точно не треба панікувати.

"Енергосистема України витримає будь-які атаки з боку ворога і в весну увійдемо з робочою енергосистемою. Думаю, що всі будемо зі світлом теж", – заявив Кудрицький.

Очільник "Укренерго" зазначив, що енергосистема України взимку виживе, хоча можуть виникнути проблеми через обстріли. Володимир Кудрицький пояснив, що на майбутнє – найкращим захистом для української генерації є її розосередження.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...