Удвічі дешевше, ніж в Європі: У Зеленського пояснили, як Україні вдалося втримати ціну на паливо

Заступник глави Офісу Президента пояснив, як Україна втримала ціну на паливо вдвічі меншу, ніж у Європі. Це, зокрема, стало можливим завдяки скасуванню податків, зменшенню націнок та іншим рішенням уряду.

Відповідну заяву озвучив заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма. Про це він заявив 22 квітня – на 58 день повномасштабної війни, яку Росія почала проти України.

У Офісі Президента назвали причину ціни на пальне

У ОП розповіли, що ворог нас хоче залишити без палива, бензину та дизелю, тому 22 квітня розбомбив декілька десятків нафтобаз.

Ростислав Шурма розповів: "Попри знищені нафтобази та авіаудари по нафтопереробному заводу в Україні ми змогли забезпечити наявність палива для наших громадян та аграріїв".

Додав також, що насправді це паливо доставляють з Європи або через неї. Воно аналогічне до європейського. Проте є суттєва різниця в ціні – 40 гривень в Україні та 70 в Європі.

Ми зробили це завдяки тому, що скасували податки, обмежили націнки автозаправних комплексів. Ми досягли цього завдяки коректній поведінці всіх основних мереж АЗС, які враховують соціальну необхідність цього продукту, – пояснив політик.

У Офісі Президента пояснили, що впевнені в тому, що цю стабільність, яку змогли втримати останніх 58 днів, зможуть втримати й надалі.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...