Указ Байдена вплинув на китайські банки. Ті почали переглядати свій бізнес з Росією, перекриваючі недоімерії "кисень"

Державні банки Китаю почали ускладнювати вимоги до російських клієнтів після того, як Мінфін США пригрозив застосовувати вторинні санкції

Китайські державні банки почали висувати жорсткіші вимоги до російських клієнтів після того, як США пригрозили вторинними санкціями, з'ясувало агентство Bloomberg.

За словами його джерел, щонайменше два великих китайських банки протягом останніх тижнів почали перевіряти свій бізнес у Росії, особливу увагу вони приділяють транскордонним угодам. Банки планують розірвати відносини з підсанкційними клієнтами та зупинять будь-які фінансові послуги для російського військовому сектору в будь-якій валюті й незалежно від місця проведення транзакцій, сказали співрозмовники Bloomberg.

Одночасно китайські банки посилюють комплексну перевірку клієнтів з точки зору місця реєстрації бізнесу та кінцевих бенефіціарів. За словами джерел, перевірка поширюватиметься і на клієнтів з третіх країн, які ведуть бізнес з Росією або постачають туди критично важливі товари.

Все це пов'язано з указом президента США Джо Байден, який у грудні 2023 року наказав вводити санкції проти банків з третіх країн, які допомагають фінансувати російський ВПК і пов'язані з ним галузі.

Нові обмеження стосуються фінансових установ:

→ які проводили або сприяли будь-яким значним угодам на користь компаній або приватних осіб, на яких Сполучені Штати наклали санкції за діяльність у секторах російської економіки, що підтримують їхню військово-промислову базу;
→ які проводили або сприяли будь-якій значній трансакції чи надали якісь послуги за участю російської військово-промислової бази, включно з продажем, постачанням чи передаванням до Росії певних критично важливих товарів.

Міністр фінансів Джанет Єллен наголосила, що банки мають два варіанти: зупинити всі трансакції від клієнтів, які продають критично важливі товари Росії, або переконатися, що ці товари не використовуються російським військовим комплексом.

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

А що б ви зробили?

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 19:00

Відкриваємо нову рубрику: що нинішня влада робить неправильно – і як би діяв Уряд національної єдності (і порятунку). Часто чуємо це питання, коли критикуємо владу: "А що б зробили ви?". Давайте розберемо на конкретному прикладі. І фронт, і прифронтова...