Україна бореться з пандемією: "Богдан Моторс" запатентував спосіб знезараження громадського транспорту під час перевезення пасажирів

Комплексні системи планують встановлювати в усіх автобусах і тролейбусах, які надалі виготовлятимуться в цехах луцького автозаводу.

Держпідприємство «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» отримало патент на корисну модель «Спосіб очищення та знезараження поверхонь і повітря салонів транспортних засобів». Про це повідомляє прес-служба заводу, передають Патріоти України.

Як зазначається, в умовах пандемії COVID-19 винахідникам ДП «Автоскладальний завод № 1» вдалось знайти спосіб для очищення та знезараження поверхонь і повітря в салоні.

У чому суть винаходу?

Суть цього способу полягає в застосуванні опромінювання ультрафіолетовими променями в транспортних засобах, і відрізняється він тим, що у салонах еквідистантно встановлюють бактерицидні рециркулятори та бактерицидні безозонові лампи ультрафіолетового опромінювання.

Причому бактерицидні рециркулятори встановлюють з можливістю їх роботи у присутності пасажирів протягом усього маршруту руху транспортного засобу, а бактерицидні безозонові лампи вмикають лише тимчасово на кінцевих зупинках без присутності пасажирів як додаткове джерело опромінювання, або як основне – при вимкнених бактерицидних рециркуляторах.

“Переваги бактерицидних безозонових ламп полягають у тому, що вони знешкоджують віруси, в тому числі грипу, бактерії, мікроби, цвіль, грибки, дріжджі, спори та інші інфекційні мікроорганізми. Бактерицидні рециркулятори працюватимуть безперервно під час перевезення пасажирів. Це дозволить уникнути зараження інфекцією, небезпечною для здоров’я людини, особливо в період вірусів та гострих респіраторних захворювань”, – йдеться у повідомленні.

Де будуть застосовувати?

Такі комплексні системи планують встановлювати в усіх автобусах і тролейбусах, які надалі виготовлятимуться в цехах луцького автозаводу «Богдан Моторс». Також представники «Автоскладального заводу №1» наголошують, що такі системи знезараження можна використовувати і в тих транспортних засобах, які вже перебувають в експлуатації.

Раніше повідомлялося, що «Богдан Моторс» та Південний машинобудівний завод імені О.М. Макарова уклали меморандум про співпрацю, що передбачає об’єднання зусиль для проектів з виробництва пасажирських та вантажних транспортних засобів.

Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...

Новий поворот: Сили НАТО вигнали танкери Путіна зі стоянки у Середземному морі

вівторок, 7 травень 2024, 10:48

Танкери, які транспортують російську нафту, залишили Лаконську затоку - ключову стоянку в Середземному морі, де сировина перевалювалася з судна на судно для подальшого транспортування до Азії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Так, з п...