Україна експортуватиме ракети Р-27 Індонезії: Покупець ставитиме їх на російські винищувачі четвертого покоління

Нині можна поставити під сумнів заяви конкурентів про те, що Україна нібито не може створювати ракети Р-27 самостійно. Україна знайшла покупця на авіаційні ракети "повітря-повітря" Р-27 після спаду експорту цієї продукції протягом останніх років, повідомляють Патріоти України.

Як розповіли представники ДП "СЗТФ "Прогрес", цим покупцем має стати Індонезія – військові цієї країни зацікавлені в закупівлі ракет Р-27 для винищувачів Су-27 та Су-30 власних ВПС. Поява нового покупця на авіаційні ракети Р-27 ставить під сумнів заяви конкурентів про те, що Україна не може створювати цю продукцію самостійно.

Ба більше, сьогодні Україна дійсно здатна власними зусиллями виготовляти всі складові авіаційної ракети Р-27 – від головки самонаведення до твердопаливного двигуна.

Водночас українські ракети – не єдина українська зброя, що зацікавила військових Індонезії. Так, ця країна також планує надати перевагу українським РЛС 90К6Е та протикорабельному комплексу "Нептун".

Довідково

Ракета Р-27 класу "повітря-повітря" середньої дальності забезпечує перехоплення і знищення пілотованих та безпілотних літаків, а також крилатих ракет в дальньому та ближньому маневровому повітряному бою. Призначена для озброєння літаків МіГ та Су.

Ракета має модульну конструкцію. Вона складається з трьох модулів: апаратної частини з ГСН, бойової частини та твердопаливного двигуна.

Джерело: Defense Express

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...