Україна і Туреччина готуються підписати угоду про створення зони вільної торгівлі, - Кулеба

Переговори наразі тривають між експертами обох країн на рівні торговельних представників міністерств економіки і торгівлі.

Україна і Туреччина мають чітку політичну волю довести роботу над Угодою про зону вільної торгівлі між країнами до підписання у цьому році. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній пресконференції з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, передають Патріоти України.

"Ми дійсно налаштовані провести чергове засідання Стратегічної ради наших президентів цього року і хочемо наповнити її максимальним змістом. Безумовно, Угода про вільну торгівлю є однією з таких задач, яка має бути вже "освячена" нашими лідерами", - сказав Кулеба.

Він поінформував, що переговори наразі тривають між експертами обох країн на рівні торговельних представників міністерств економіки і торгівлі. "Наразі ми очікуємо на певний позиційний документ від турецької сторони, щоб продовжити наші консультації і рухатися вперед. Але я хочу наголосити, що і в Києві, і в Анкарі є чітка політична воля нарешті довести цей процес до результату, який збалансовує інтереси української і турецької економіки і дозволить обом країнам суттєво виграти від зони вільної торгівлі", - підкреслив глава МЗС.

Він також зазначив, що Україна повністю поділяє озвучену президентом Ердоганом мету – довести товарообіг між Україною і Туреччиною до 10 млрд доларів.

Джерело: Укрінформ

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...