Україна купить у США два проблемні атомні реактори, - ЗМІ

Україна купить у США два атомні реактори - ЗМІ

На Хмельницькій АЕС мають намір побудувати два нові атомні енергоблоки, на яких будуть використовувати реактори Westinghouse, пишуть ЗМІ. Український Енергоатом купить у кредит в американської Westinghouse два реактори для АЕС, повідомляють Патріоти України з посиланням на.

"Westinghouse треба продати два комплекти обладнання реакторів АР-1000, що залишилися від провального будівництва в США. За умовами контракту, компанія має це зробити до 2025 року, бажано дорожче. Чим вона і займається. Збираються надіслати ці комплекти на Хмельницьку АЕС", - йдеться у у статті.
За даними видання, реактори "лежать без діла" близько п'яти років і в разі покупки продовжать лежати ще стільки ж.
За оцінками ЗМІ, Енергоатому і Westinghouse не вистачать коштів для будівництва реакторів, тому їх будуватимуть за кредитні кошти, у тому числі під держгарантії.
У компаніях цієї інформації не коментують.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...