Україна може отримати величезну суму від МВФ

Національний банк України перебуває на активній стадії переговорів для отримання близько 20 млрд доларів від МВФ. Чітке розуміння програми буде у вересні, оскільки зараз у міжнародній організації "період відпусток". Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю Forbes, передають Патріоти України.

"Так, ми перебуваємо в активних переговорах. Нещодавно, наприклад, була зустріч прем'єр-міністра з керівником європейського департаменту МВФ. Єдина проблема – це час. Зараз у світі період відпусток, на відміну від нас. Але я очікую, що вже у вересні ми матимемо більш чітке розуміння програми", – додав глава НБУ.

Війна при цьому не завадить отримувати фінансування. Програма може розпочатися у листопаді, а її бюджет становитиме 20 млрд доларів. "Зрозуміло, що це дуже важко, адже такого досвіду у Фонду ще не було. З іншого боку, також не було й прикладів, коли у війну країні вдалося зберегти фінансову систему, що повністю працює", – зазначив голова Нацбанку.

Якщо таку програму затвердять, вона стане другою за сумою серед чинних програм МВФ. Перше місце посідає Аргентина.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...