Україна накопичує величезні борги: до кінця року треба повернути три мільярди доларів

Україна через повномасштабну війну, яку розпочав президент РФ Володимир Путін, щодня втрачає мільярди доларів. При цьому, щоб виконувати свої зобов'язання, Кабмін змушений значно збільшувати борги. Доводиться повертати й старі кредити: до кінця 2022-го повернути потрібно близько 3 млрд доларів. Про це йдеться у публікації ZN, передають Патріоти України.

Так, цього року Україна має повернути своїм кредиторам 1,9 млрд доларів за євробондами, загалом сума становить 3 млрд доларів (мова про зовнішні борги). Внутрішнім кредиторам необхідно повернути 10,5 млрд грн.

"І динаміка в борговій статистиці не найкраща, у березні зокрема наш державний борг зріс на 4% і надалі зростатиме, через зростання кількості позик, необхідних для фінансування великого дефіциту нашого бюджету", – йдеться у публікації.

Нарощування боргів відбувається під час скорочення ВВП. Внаслідок цього державний борг може збільшитися з 50 до 100% ВВП вже до кінця року. Це у майбутньому може створити фінансову нестійкість. Левову частку бюджетних надходжень доведеться віддавати на обслуговування та повернення кредитів.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...