"Україна не готова": IKEA відмовилася будувати свій завод на Львівщині

Відома компанія IKEA почекає з відкриттям свого заводу по обробці деревини у Львівській області. Про це в коментарі виданню Tvoemisto.tv заявив керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матіс, передають Патріоти України.

За його словами, на сьогоднішній день компанія не готова до відкриття заводу з огляду на те, що перед нею стоять інші завдання, а український бізнес не готовий стати її партнером.

“Компанії світового рівня мають вимоги до партнерів: якість робочого місця, відношення до працівників. Українські компанії навіть не замислювалися над тим, що у них запитають, чи добре їх працівники їдять, чи робочий графік – від 8 годин”, – сказав Матіс.

Він також підкреслив, що якщо зазначені вимоги не дотримуються, IKEA відмовляє в партнерстві. Матіс поскаржився на те, що на сьогоднішній день деревообробна галузь Львівщини далека від відповідності бажаним вимогам.

У 2017 році Львівська ОДА звернулася до компанії “IKEA” з пропозицією відкрити на території Львівщини завод по обробці деревини. Як повідомлялося раніше, в кінці 2019 року IKEA планує відкрити магазин площею близько 6 тисяч кв м в київському ТРЦ Blockbuster Mall.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...