Україна рекордно збільшила імпорт електроенергії: Ось з яких країн йде найбільше

У червні 2024 року Україна збільшила імпорт електроенергії на 91% порівняно з травнем, досягнувши обсягу 858300 МВт-год, причому найбільше постачання здійснювалося з Угорщини та Польщі. Найбільшу частку у структурі імпорту займає Угорщина (41,6%), а імпорт з Польщі зріс у 2,4 раза порівняно з попереднім місяцем. Як пише видання ExPro, це рекордні показники, які значно перевищують дані травня та квітня, передають Патріоти України.

У травні Україна імпортувала 448 000 МВт-год електроенергії, що вже було значним приростом порівняно з квітнем, коли цей показник становив 225 000 МВт-год. Найбільшу частку у структурі імпорту займає Угорщина, звідки надійшло 41,6% від загального обсягу імпортованої електроенергії. Найменшу частку займає Молдова, яка забезпечила 7,7% імпорту.

Варто зазначити, що в червні значно зріс імпорт електроенергії з Польщі. Порівняно з травнем, обсяги імпорту зросли у 2,4 раза і склали понад 138 000 МВт-год. Це свідчить про розширення співпраці між двома країнами у сфері енергетики.

У середньому за добу в червні імпортувалося 28 600 МВт-год електроенергії. Пік поставок припав на 15 червня, коли було імпортовано 35 600 МВт-год. Важливо відзначити, що у червні експорт електроенергії з України був відсутній, що підкреслює значення імпорту для внутрішнього ринку.

Є в кожному домі! Названо прилади, які найбільше тягнуть електрики

неділя, 7 липень 2024, 10:30

Через складну ситуацію в енергосистемі українців неодноразово закликали економити електроенергію та не вмикати одночасно всі побутові прилади. Енергетики назвали найбільш енерговитратну техніку, яка є в кожному будинку. передають Патріоти України. По в...

Виплати отримають не всі? В Україні проведуть масштабну пенсійну реформу

неділя, 7 липень 2024, 10:00

В Україні в проєкті Стратегії демографічного розвитку анонсують проведення пенсійної реформи. Деталі реформи не розголошують, однак зміни в пенсійній системі виглядатимуть радше не як глобальна реформа, а як корекція допущених раніше помилок, що має зр...