Зима буде дуже тяжка? Україна відремонтувала лише 1,6% пошкоджених РФ об'єктів енергетики, озвучено всі цифри

Аварійно-відновлювальні роботи на об'єктах енергетичної інфраструктури виконані лише на 1,6% від загального обсягу пошкоджень. При цьому внаслідок російських атак мережам "Укренерго" завдано збитків на 9,6 мільярда гривень, а об'єктам теплової генерації - на 29,9 мільярда гривень, передають Патріоти України.

Про це сказав голова Національної комісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних (НКРЕКП) Костянтин Ущаповський 4 серпня, передає "Фокус". У рамках засідання Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Костянтин Ущаповський оцінив рівень підготовки української енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

"На жаль, цифри, які ми сьогодні маємо в своєму розпорядженні виконанням аварійно-відновлювальних робіт, а це звітність на 1 липня цього року, не дають нам позитивної думки щодо успішного проходження ОЗУ", – констатував голова НКРЕКП.

За словами Костянтина Ущаповського, обстріли російських оккупантів завдали мережам оператора системи передачі НЕК "Укренерго" збитків на суму 9,6 мільярда гривень. При цьому ремонтні роботи реалізовано лише на 681 мільйон гривень.

Щодо пошкоджень, заподіяних об'єктам теплової генерації, за даними НКРЕКУ, сума збитків устаткуванню за період повномасштабної війни становила 29,9 мільярда гривень. На сьогоднішній день енергокомпанії використали на здійснення аварійно-відновлювальних робіт 482 мільйони гривень.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

В Україні різко змінилася кількість пенсіонерів: Що відбувається

субота, 27 липень 2024, 17:35

В Україні, незважаючи на старіння населення, кількість пенсіонерів знижується вже впродовж багатьох років. Наприклад, ще в січні 2020-го, згідно з даними ПФУ, їх було 11,3 млн. За весь час їхня кількість незначно зростала всього кілька разів: у квітні ...