Україна втратить 20% ВВП на рік, навіть якщо бої закінчаться, - Dragon Capital

Якщо активні бойові дії в Україні затягнуться до кінця 2022 року, то ВВП країни впаде на 39%. Але й за умови зупинення бойових дій економіка просяде на 20%. Такі прогнози озвучив голова інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала, передає "Інтерфакс-Україна". Інфляція, за його даними, становить 20% за підсумками 2022 року. До речі, 2015 року інфляція в Україні перевищувала 40%, передають Патріоти України.

"Це буде великий удар по економіці – втрати становитимуть 39% ВВП, якщо не буде перемир'я і війна триватиме весь рік. Якщо ж буде перемир'я, то ми прогнозуємо спад економіки на 20%", – сказав Фіала.

За його словами, девальвація в Україні при цьому буде "не надто драматичною". Втім Фіала не очікує повернення інвестицій Dragon Capital у 2022 році. "Три наші склади потрапили під бомбардування і майже повністю згоріли", – зазначив Фіала. Проте загалом компанії вдалося перезапустити роботу – до 70% активності від довоєнного рівня.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...