Україна взимку не змерзне без російського газу, - Гончарук

Прем'єр наголосив, що позиція Європи щодо транзиту збігається з позицією України, і це є вагомим аргументом у переговорах із "Газпромом".

Прем'єр Олексій Гончарук запевняє, що в Україні цієї зими не буде енергетичної кризи, незалежно від результатів переговорів з російським "Газпромом", передають Патріоти України.

"Україна забезпечена і газом, і вугіллям, і всіма необхідними ресурсами, щоб спокійно пройти цю зиму. Взагалі про цю зиму не йдеться. Ми заздалегідь потурбувалися про те, щоб Україні нічого в енергетичному плані не загрожувало найближчим часом".

Він наголосив, що Україні потрібен довгостроковий контракт на 10 років на транзит російського газу до Європи "з достатніми обсягами газу, щоб забезпечити енергетичну безпеку в Європі".

За його словами, цей контракт має і політичний, і безпековий компонент. Прем'єр наголосив, що позиція Європи щодо транзиту збігається з позицією України, і це є вагомим аргументом у переговорах із "Газпромом". Водночас він визнав, що "цих аргументів може не вистачити", оскільки РФ керується не економічними, а політичними чинниками.

Джерело: ТСН.ua

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...