Україна здійснила тестовий імпорт електроенергії з Румунії: Чи допоможе це стабілізувати енергосистему

Державний енерготрейдер "Енергетична компанія України" (ЕКУ) здійснив тестовий імпорт електроенергії з Румунії. Про це інформує пресслужба компанії, передають Патріоти України.

"ЕКУ" 27 листопада 2022 у тестовому режимі імпортувала некомерційні обсяги електроенергії з Румунії потужністю 1 МВт протягом двох годин (о 9.00 та 14.00)", - йдеться в повідомленні. Право імпортувати електроенергію компанія придбала на аукціоні 24 листопада.

У енерготрейдері пояснюють, що імпорт електроенергії може стати додатковим інструментом стабілізації енергосистеми України. Тестові поставки потрібні для перевірки технічної можливості імпорту електроенергії з Європи у разі необхідності.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...