Україна зможе себе прогодувати: У Зеленського розповіли, на скільки країні вистачить запасів

Запасів пшениці, кукурудзи, соняшникової олії та базових продуктів на складах в Україні вистачить ще на 3-5 років. Держава забезпечена з позиції продовольства і зможе себе прогодувати. Економіці країни потрібні валютні надходження, тому наразі слід думати про експорт. Про це заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, передають Патріоти України.

У ефірі телемарафону UA Разом він розповів про те, що в Україні достатньо базових продуктів, щоб країна змогла себе прогодувати протягом декількох років. У держави є запаси пшениці, кукурудзи, соняшникової олії.

"Ми з точки зору продовольства забезпечені зараз і будемо забезпечені в наступному році, тому що запасів пшениці, кукурудзи, соняшникової олії, базових продуктів сьогодні на складах, на елеваторах достатньо на 3-5 років, оскільки завжди ми 70-80% цього продукту експортували. Тому себе ми точно прогодуємо", - пояснив чиновник.

Однак він також сказав, що для підтримки економіки Україні потрібні валютні надходження. Щоб витримати кризові часи, держава розробила програму підтримки посівної, яка включає пільгове фінансування аграріїв.

"Але ми повинні думати і про експорт, тому що валютні надходження, нам потрібно тримати баланс. І для того щоб витримати, ми розробили комплексну програму підтримки посівної, яка в першу чергу передбачає пільгове фінансування аграріїв для того, щоб вони могли закупити дизельне пальне, посівний матеріал і добрива, щоб провести посівну, яка вже зараз фактично починається", - підкреслив Ростислав Шурма.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...