Українець відсудив у "Ощадбанка" десятки тисяч гривень моральної компенсації: Що сталося

Барський районний суд Вінницької області зобов'язав Ощадбанк повернути клієнту 129,4 тис. грн, які списали з його рахунку, та заплатити йому 30 тис. грн моральної шкоди. Клієнт став жертвою шахрайських дій, передають Патріоти України.

Як йдеться в рішенні суду по справі 125/2156/23, шахраї вкрали 117 тис. грн: банк відмовив повертати кошти (до них також додались відсотки). Тому позивач вирішив звернутись в суд.

Ще в липні 2023-го з рахунку позивача в Ощадбанку невідомі зняли 117,7 тис. грн. Він повідомив про це і правоохоронців, і банк. Кошти відправили на рахунки Монобанку. В суді позивач вимагав скасувати операції, в результаті ухвалено рішення:

  • скасувати переказ на суму 9,9 тис. грн;
  • на суму 15 тис. грн;
  • на суму 48 тис. грн;
  • на суму 10 тис. грн;
  • на суму 4 тис. грн;
  • на суму 4 тис. грн;
  • на суму 4,8 тис. грн;
  • на суму 8 тис. грн;
  • на суму 4,8 тис. грн.
"Визнати кредитну заборгованість по рахунку в сумі 11570 гривень 96 копійок безпідставною і такою, що виникла не з вини. Стягнути з Акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" на користь позивача безпідставно списані з його рахунків кошти в загальній сумі 129494 (сто двадцять дев`ять тисяч чотириста дев`яносто чотири) гривні 96 копійок", – йдеться в рішенні суду.

Крім того, ще 30 000 гривень банк має заплатити в рахунок відшкодування моральної шкоди. Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана безпосередньо до Вінницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Правила нарахування пенсій в Україні: Кому за новим законом не зарахують стаж за останні 10 років

понеділок, 29 квітень 2024, 23:50

Відповідно до нових змін у законодавстві, українцям, які працювали за кордоном, спростили облік страхового стажу. Однак деяким особам до стажу можуть не зарахувати останні 10 років, повідомили у Міністерстві соціальної політики, передають Патріоти Укра...

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...