Україні в 2020-му знову доведеться брати в борг, валюти не вистачає, - міністр фінансів про небезпеку

Україні в 2020-му доведеться брати нові кредити, без них впоратися з погашенням та обслуговуванням уже взятих боргів не вийде. Про це в інтерв'ю ZN заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передають Патріоти України.

На запитання про те, чи є потреба в нових запозиченнях у цьому році, він нагадав: у вересні потрібно погасити піковий платіж за кредитами – $2,2 млрд. На тлі зростання дефіциту Україні доведеться брати нові борги.

"Є потреба. Ми збільшили дефіцит на 300 млрд грн. У першому півріччі нам вдалося отримати транш МВФ, перший транш макрофінансової допомоги, і до кінця року нам потрібно запозичити досить значну суму коштів. Наступні наші пікові платежі у вересні – $2,2 млрд", – сказав міністр.

Для цього Мінфін намагався вийти на ринок зовнішніх кредитів і продати українські боргові папери. Але це відбулося якраз напередодні звільнення вже ексглави НБУ Якова Смолія. Тому розміщення облігацій скасували. Коли наступного разу Мінфін спробує взяти кредит – невідомо.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...