Українка поскаржилася, що з картки "Привату" вночі зняли всі гроші - у банку пообіцяли розглянути скаргу за 120 днів

З картки клієнтки ПриватБанку вночі списали всі кошти, включно з кредитними. Операції відбулися без підтверджень, при цьому банк обіцяє розглянути скаргу на шахрайство протягом 120 днів, передають Патріоти України.

Як написала клієнтка у профільному форумі "Мінфін", кошти з гривневої картки списували у валюті. При цьому списання відбулося вночі. "Чи відбувається взагалі моніторинг списання коштів? З гривневого рахунку на залишку якого 4000 грн списуються вночі кошти в доларах на рахунок американської компанії!" – написала клієнтка.

У банку зазначили, що списання могло статися лише у тому випадку, якщо шахрай знав номер картки, а також CVV код картки. Банк після скарги спробував оскаржити процедуру списання коштів у міжнародній платіжній системі. Однак така процедура триватиме до 120 днів.

"Регламент розгляду таких заявок становить до 120 днів з моменту реєстрації. Ці терміни суворо встановлені платіжною системою, щоб у всіх сторін оскарження був час зібрати потрібні документи. Зі свого боку, ми зробимо все можливе, щоб допомогти у вирішенні питання", – написали в ПриватБанку.

Зазначимо, як раніше писав OBOZREVATEL, у деяких випадках повертати гроші суд може зобов'язати банк. У січні українка виграла суд у "Привату" на 105 тис. грн. Шахраї також вкрали кошти з її рахунку та оформили на неї кредит. Суд розглянув всі аргументи сторін і ухвалив рішення, що банк зобов'язаний відновити всі кошти на рахунку.

Самі ж банки найчастіше заявляють про те, що не відповідають за шахрайські дії в ситуації, коли клієнти самі передали свої особисті дані. А сам факт шахрайства, як заявляють у фінустанові, вже свідчить, що зловмисник отримав особисті дані.

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...

Поки не конфіскація: Україна отримає дохід від активів РФ, але є нюанс

вівторок, 19 березень 2024, 10:47

ЄС розробив законопроєкт про спрямування прибутків російського центрального банку в Україну. Пропозиція передбачає, що Україна почне отримувати кошти з липня. Кошти підуть на постачання зброї, розвиток оборонної промисловості. Про це повідомляє Bloombe...