Українка відсудила у "ПриватБанку" понад 100 тис. грн моральних збитків та відсотків: Банк покарали за блокування рахунку

У Кривому Розі районний суд зобов'язав "ПриватБанк" виплатити своїй клієнтці 104 тис. грн (моральні збитки, інфляційні втрати та 3% річних). Таким чином, суд покарав банк за те, що він незаконно заблокував рахунок клієнтки. Сам рахунок також розблокували за допомогою рішення суду, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалах справи №212/1256/23, які є у розпорядженні OBOZREVATEL. Ще 2014 року жінка перевила зі своєї компанії на свою кредитну картку ПриватБанку 191 тис. грн. Банк рахунок заблокував.

"Після звернення до відділення банку позивачу було видано нові кредитні картки та проведено операцію з переказу грошових коштів на рахунок кредитної картки, яка надалі була перевидана. Однак після цих операцій позивач не змогла зняти кошти, що перебувають на даному картковому рахунку", - йдеться в матеріалах справи.

За рішенням суду "Приватбанк" розблокував кошти. Але виконати рішення вдалося лише у липні 2022-го. Фактично з 2014-го клієнтка банку не мала доступу до своїх грошей.

У своєму позові вона оцінила моральні збитки у розмірі 328,5 тис. грн, інфляційні втрати у розмірі 281,2 тис. грн та 65,7 тис. (3% річних). Суд розглянув позов, зайняв позицію клієнтки, проте ухвалив рішення зменшити суми компенсацій.

"Стягнути з Акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" на користь 3% річних на суму 15 241 грн. інфляційні втрати на суму 84 275 грн. у розмірі 529,35 грн", – йдеться у матеріалах справи.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...