Українське Дунайське пароплавство готує до випробувань врятований від нальотів російських загарбників плавкран-гігант

Плавкран СПК-1/35 має довжину майже 40 м, водотоннажність — 1224 тонн, вантажопідйомність — 35 тонн.

Українське Дунайське пароплавство готує до випробувань один з найпотужніших плавкранів на Дунаї — СПК-1/35.

П’ять років тому керівництво УДП віддало кран приватній одеській компанії. Договір на оренду сплинув торік. Ніхто не вірив, що за сьогоднішніх обставин плавкран такого розміру реально перенаправити до Ізмаїлу, і ніхто не брався це зробити.

Компанія сама знайшла варіант перегону крану, тож транспортування відбулося. Після ремонту суперкран стане до роботи на новому мультифункціональному терміналі УДП в Ізмаїлі.

«Плавкран просто дивом встигли перегнати на Дунай. Навіть не буду розповідати як. Це драматична історія. Сьогодні така спецоперація була б вже неможливою», — йдеться в повідомленні УДП.

Судно можна використовувати для робіт із модернізації заводського сліпу, або для зняття кришок барж без використання портальних кранів. Але основна його задача — перевалка зернових, що нині є найактуальнішим.

Кран повернувся до УДП з оренди в неробочому стані. Компанія замовила запчастини і провела великий обсяг робіт з відновлення: кранове господарство, електрообладнання, трубопроводи, насоси, силова установка, палуби.

Також пофарбували та пред’явили саннагляду питні танки, виконали профілактику головного та допоміжного двигунів, компресора, пускових балонів. Провели досить складний ремонт головного поворотного редуктора (зараз проводиться його монтаж).

Механізми головного та допоміжного двигунів наразі перевіряються в роботі.

Останній етап — випробування кранової частини, отримання документів Регістру судноплавства.


В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...