Українські хмарочоси стануть вищими: Мінрегіонрозвитку в півтора рази підняло "планку"

Це є світовим трендом, головне було розробити нові норми несучих конструкцій.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробило та затвердило нові державні будівельні норми, якими збільшило обмеження по висоті громадських будівель зі 100 до 150 метрів.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське.

«Зараз у чинних нормах максимальна висота, за якою дозволяється проектувати висотні житлові та громадські будівлі, складає 100 м. Для громадських будівель ми пропонуємо підвищити її до 150 м для можливості реалізації сучасних та цікавих рішень у висотному будівництві», — повідомив Парцхаладзе.

Зазначимо, що мова йде про офісні будівлі, торговельні центри та інші нежитлові споруди громадського використання.

Також новими нормами встановлюються вимоги щодо жорсткості сталевих та сталезалізобетонних конструкцій для проектування каркасів висотних будівель. Це дозволить збільшити тримальну спроможність таких висотних будівель як мінімум на 20%.

Також в Україні оновили норми щодо мінімальної товщини перекриття будівель, та запровадили обов’язкове проведення аеродинамічного обдуву моделі висотних будинків. Відповідні зміни вже затверджені та набудуть чинності після публікації на сайті Мінрегіону.

Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...