Українські пенсіонери можуть отримати доплату до пенсії у розмірі 6600 грн.: Як це зробити

Оскільки через розв'язану путіним війну багато українських пенсіонерів ледве зводять кінці з кінцями, допомогти грошима їм вирішили низка міжнародних організацій. Для того, щоб зробити таку допомогу доступною, у Міністерстві соціальної політики України створили соціальну платформу єДопомога, передають Патріоти України.

Як подати заявку на грошову допомогу?

Заявка на виплату грошової допомоги для пенсіонерів від міжнародних організацій заповнюється та подається на інформаційній платформі єДопомога — https://edopomoga.gov.ua.

Для цього потрібно зайти на платформу єДопомога та натиснути «Виплати від міжнародних організацій», а потім «Заповнити заявку на допомогу», вказавши реквізити рахунку у форматі IBAN.

Спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів, але саме рішення щодо надання допомоги відповідної категорії населення та сум виплат приймають міжнародні організації.

Скільки доплатять пенсіонерам?

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли, отримуватимуть допомогу у розмірі 2 220 гривень. Тобто лише за три місяці людина отримає 6 660 гривень. Гроші приходитимуть на рахунок, реквізити якого будуть вказані у заявці. Надалі доля фінансової допомоги вирішуватиметься по кожному із заявників окремо.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...