Українські перевізники розпочали "дзеркальну блокаду" - затримують вантажівки до Польщі

Біля пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ" розпочалася акція українських перевізників, які зібралися у відповідь на дії польських фермерів. Про це повідомляє "Суспільне. Луцьк", передають Патріоти України.

На пункті пропуску вже стоять 15 українських вантажівок. Також до блокади доєдналися ще 20 легкових авто.Водії кажуть, що не повністю блокуватимуть кордон, а хочуть, щоб польські перевізники, коли поверталися до Польщі, теж стояли в черзі.

Пізніше "Суспільне. Луцьк" повідомило, що на пункті пропуску в Ягодині українські перевізники затримали першу вантажівку на польській реєстрації. Рух автомобілю заблокують на годину, розповів речник ГО "Перевізники західного регіону" Богдан Коваль.

Як раніше в ефірі телемарафону повідомив керівник громадської організації "Перевізники західного регіону" Віталій Коценко, українські водії з сьогоднішнього дня на контрольно-пропускному пункті "Ягодин" будуть повністю віддзеркалювати дії протестуючих поляків.

"Будемо віддзеркалювати ситуацію, яка відбувається з польської сторони, будемо затримувати автомобілі для перевірки документів чи вони справедливо відстояли", — заявив Коценко.

За словами Коценко, за планом на кордоні має зібратися до 50 машин. Акція протесту українських перевізників поблизу КПП триватиме місяць.

В Україні 20 травня знову відключатимуть світло: В "Укренерго" назвали час, коли застосують обмеження

неділя, 19 травень 2024, 21:30

Ввечері в понеділок, 20 травня 2024 року, в усіх без винятку областях України слід очікувати планових відключень світла. Про це за добу попереджає компанія "Укренерго". Ці заходи стосуватимуться як промислових споживачів, так і побутових. Відключення б...

Варто знати! Як розрахувати розмір пенсії в Україні - що знадобиться та формула

неділя, 19 травень 2024, 17:28

В Україні розмір пенсії залежить від страхового стажу та заробітної плати людини. Ще у минулому році запровадили нові вимоги до стажу українців, які збираються виходити на пенсію. Згідно з вимогами, щоб вийти на пенсію у 60 років у 2024 році, потрібно ...