Українські підприємства готові до виробництва новітніх прицільних модулів для бойових вертольотів (відео)

Під час розробки вітчизняні фахівці керувалися стандартами НАТО та поєднали передові українські та західні розробки.

Новітні прицільні модулі для вертольотів. Фото: ДП "Укроборонпром".

Підприємствами ДК «Укроборонпром», у кооперації ПАТ «Мотор Січ» та низкою інших приватних підприємств оборонного комплексу України, розроблено сучасні гіростабілізуючі платформи, в які інстальовано канал управління ракетним комплексом «Бар’єр», для застосування його на бойових вертольотах типу «Мі». Про це розповів Генеральний директор Концерну Павло Букін у ході візиту на запорізьке ПАТ «Мотор Січ», повідомляють Патріоти України.

«Запорізьким підприємством на сьогодні розроблено програму створення українських бойових вертольотів. Переконаний, що у тісній кооперації із підприємствами авіаційного кластера Концерну. А також з іншими оборонними приватними підприємствами, можна досягнути якісні результати та створити надійну бойову машину», – зазначив Павло Букін.

Наразі підприємствами Концерну створено дві гіростабілізуючі платформи для вертольотів типу «Мі». ДП НВК «Фотоприлад» було розроблено підвісний модуль ПМ-ЛКТ, який забезпечує пошук, виявлення, розпізнавання наземних цілей типу танк, бронемашина та ін., а також наведення на них високоточних ракет. У 2018 році цей модуль вже пройшов польові випробування.

Водночас ДП «Ізюмський приладобудівний завод», у співпраці з іншими підприємствами оборонно-промислового комплексу України, розробив новітню оптико-прицільну станцію нового покоління ОПСН-І. Наразі станція проходить перші етапи випробувань, які мають підтвердити її високі технічні характеристики та здатність працювати за екстремальних умов.

ОПСН-І оснащена потужною оптикою, тепловізором, лазерним каналом управління та далекоміром, що дозволяє виявляти цілі та наводити на них високоточне озброєння. Під час розробки цієї станції фахівці підприємства керувалися стандартами НАТО та поєднали передові українські та західні розробки, зробивши ОПСН-І універсальною. Тобто, ця оптико-прицільна станція може встановлюватись на різні види військової техніки, зокрема на вертольоти, літаки, безпілотники, бронетехніку та кораблі.

Застосування цих платформ дозволяє здійснювати прицільне наведення керованих ракет ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки ДККБ «Луч», за лазерними каналом із вертольотів, а у перспективі – і зі штурмовиків.

Водночас він наголосив на важливості державної підтримки у реалізації проекту, оскільки це дозволить розв'язати питання забезпечення Збройних сил та інших силових відомств України вкрай необхідними зразками техніки. У ході візиту на ПАТ «Мотор Січ», Гендиректор Концерну ознайомився із підготовкою виробництва лопатей для вертольотів типу «Мі», а також із серійним виробництвом основних вертолітних вузлів та агрегатів, зокрема редукторів ВР-17 та ВР-24.

Джерело: Defense Express

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...

У перемогу України вірять, це видно по ринку землі: Як змінилася ситуація з вартістю і хто може купувати землю

вівторок, 19 березень 2024, 8:30

В Україні дорожчає земля. Навіть повномасштабна війна не змогла зупинити попит на ділянки сільськогосподарського призначення, передають Патріоти України. З 1 січня 2024-го правила продажу землі змінили. Ліміт на покупця збільшили зі 100 га до 10 тис. г...