Українські військові отримають додаткові виплати в лютому: Стало відомо, хто претендує та про які суми йдеться

В Україні з 1 лютого деякі військовослужбовці незалежно від того, чи знаходяться в районах проведення бойових дій, можуть отримати виплату 30 тис. грн. Загалом, як і раніше, військові можуть отримувати щомісячне грошове забезпечення та додаткову винагороду, передають Патріоти України.

Йдеться про надбавки, встановлені на період воєнного стану – 30, 50 і 100 тис. грн. Про це йдеться в в наказі № 566 Міноборони "Про затвердження Змін до порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам, умови та порядок виплати 30 тис. грн військовим були уточнені".

Так, 30 тис. грн можуть отримати військові, які виконують бойові (спеціальні) завдання згідно з бойовими наказами (розпорядженнями) у розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань). Про це йдеться в наказі МОУ № 260 абзаці 16 пункту 2 розділу ХХХІV.

Терміновики у ЗСУ отримують мінімально 6 тис. грн. Своєю чергою 100 тис. грн на місяць можуть отримати всі військовослужбовці, які безпосередньо воюють проти російських окупантів на фронті.

Військові на лінії зіткнення мають зарплату 50 тис. грн. Інструктори ж одержують 15-30 тис. грн.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...