Українські заробітчани в Чехії заробляють більше, ніж президент Володимир Зеленський: Кому і скільки платять

Влада Чехії створилавсі умови для активізації потоку заробітчан з України. Крім збільшення квоти на працевлаштування українських працівників, значно виріс також і рівень заробітку навіть для некваліфікованих робочих спеціальностей. Так, якщо місячний оклад президента України Володимира Зеленського становить близько 23 тисяч гривень, то різноробочі в Чехії отримують понад 30 тисяч гривень, передають Патріоти України.

Чеські портали з пошуку роботи публікують вакансії, в яких робочим з України пропонують заробітну плату від 30 до 90 тисяч гривень. Як розповів український посол України в Чехії Євген Перебийніс, в цій європейській країні високо цінують працьовитість і відповідальність українських заробітчан.

"Протягом останніх років квота для працівників з України в рамках програм збільшилася вдвічі - з десяти до двадцяти, а тепер вже і до 40 тисяч осіб на рік. За словами чеських роботодавців, українські працівники дуже працелюбні, вони швидко вчаться, у них практично відсутній мовний бар'єр і тому вони надзвичайно тут цінуються", - пояснив Євген Перебийніс на Всеукраїнському форумі" Україна 30. Трудові ресурси". Таких сум в Україні офіційно не отримують навіть президент і його перші помічники.

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...