Українські заробітчани в Польщі можуть заробляти до 100 тис. грн на місяць: На яких посадах платять найбільше

Українські заробітчани в Польщі можуть заробляти до 100 тис. грн. Найвищі зарплати пропонують далекобійникам і медикам. Це випливає з опублікованих даних кадрового порталу work.ua, повідомляють Патріоти України.

Так, лікар загальної практики в Польщі може заробляти 42-100 тис. грн. "Компанія пропонує працевлаштування для лікарів/працівників швидкої допомоги в медичних установах Польщі як у державному, так і в приватному секторі на підставі трудового договору (Umowa o prace)", – йдеться в оголошенні.

Директор із персоналу в Польщі може заробляти 65-85 тис. грн. Серед вимог:

  • досвід роботи на аналогічній посаді не менше ніж 2 роки;
  • знання англійської мови на рівні С1;
  • знання польської мови (вітаються);
  • готовність працювати в іншій країні довгий період.

Водій-далекобійник може розраховувати на зарплату в розмірі 72,6 тис. грн. На таку вакансію розглянуть українця віком не старшого за 56 років, із досвідом роботи не менш як рік в Україні та не менше ніж 3 місяці в ЄС. Також серед побажань вказали:

  • розмовне знання англійської або німецької мови вітається;
  • сертифікат ADR.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...