Українські зброярі здивували білорусів на міжнародній виставці у Польщі

Українці здивували білорусів зброєю від компанії "Маяк" на виставці MSPO-2021 у Польщі. Снайперська гвинтівка "Нічний Хижак", розроблена у 2015 році, калібру 14,5 міліметрів здатна вражати цілі на відстані в 3 000 метрів. Якими ще зброярськими новинами запам'ятався тиждень, що минає, Патріоти України пропонують дізнатися у подробицях.

Новий навчально-випробувальний центр та 100-метровий автодорожній міст

• Від Херсону до Львова відбувається активна фаза стратегічних, командно-штабних військових навчань "Об'єднані зусилля 2021". Збройні сили разом з підрозділами держав-партнерів та членів НАТО другий тиждень відпрацьовують елементи управління багатонаціональними військами.

• Україна й Туреччина підписали Меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації безпілотників Bayraktar. Центр буде обладнаний усім необхідним для поточного ремонту, модернізації БПЛА. Також на його базі навчатимуть персонал.

• Українські та словацькі військові зібрали 100-метровий автодорожній міст. На Рівненщині, українсько-словацька батальйонно-тактична група форсувала водну перешкоду. Для забезпечення пересування бронетехніки через річку, інженерний підрозділ облаштував понтонну мостову переправу та малий автодорожній розбірний міст.

• На Львівщині міжнародна група фахівців оцінювала за 2 рівнем НАТО командну роботу підрозділів ЕР-ХА-БЕ-ЗЕ, саперів та десантників. Для виявлення та класифікації загрози проводився так званий семплінг – відбір зразків матеріалів та речовин.

Джерело: 24 канал

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...