Український бізнес прогнозує війну ще на рік, - Томаш Фіала

Представники вітчизняного бізнесу очікують, що нинішня війна з Росією продовжиться ще до середини наступного року. Про це зазначив CEO Dragon Capital Томаш Фіала під час заходу "Діалоги про відновлення України", передають Патріоти України.

"Ми очікуємо, що війна продовжиться ще до середини наступного року. Це, в принципі, закладено в нашій програмі з МВФ", - сказав він.

Також він додав, що вітчизняна економіка зростатиме і в цьому році, і в наступному, а завдяки перспективі вступу в ЄС його компанія ще минулого року відновила інвестування в українські активи.

"Ми почали інвестувати ще влітку минулого року, коли ми порахували, що найважче вже позаду з безпекової точки зору, тому ми розморозили більшість наших інвестицій і продовжуємо їх нарощувати", - сказав він.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...