Український космос: Дніпропетровщина витратить $1 000 000 на запуск першого вітчизняного супутника "Січ-2-1"

Запуск українського супутника «Січ-2-1» дасть змогу посилити оборонний потенціал нашої держави.

З обласного бюджету Дніпропетровської області планують виділити 1 мільйон доларів на запуск нового українського супутника «Січ-2-1», розробки та виробництва КБ «Південне». Про це повідомив в Facebook заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, передають Патріоти України.

Повна ж вартість запуску супутника складає близько 8-10 млн доларів. Для Дніпра та області це цікаво у першу чергу через забезпечення 11 тисяч унікальних фахівців з регіону, що працюють у космічній галузі.

“Перший практичний результат виїзного засідання: губернатор Дніпропетровської області Олександр Бондаренко заявив про готовність виділити з обласного бюджету 1 млн. дол. На співфінансування запуску українського супутника, виробленого в КБ “Південне” у Дніпрі. Мінекономіки і Космічне агентство отримають рекомендацію ініціювати фінансування цього проекту. Супутник вже виготовлений. Вартість запуску – 8-10 млн. дол. ” – написав він.

Вартість програми виведення на світовому ринку, вартість виведення одного кілограму вантажу на орбіту становить від 10 тис. до 40 тис. доларів США. Вага супутника «Січ-2-1» становить близько 170 кг.

Вартість страхування пуску зараз знаходиться на історично низькому рівні і може складати від 6% до 20 % від вартості пуску. Сам супутник створений за кошти комерційної діяльності КБ (держава поки що не фінансувала цей проект).

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...