Український космос: На "Південмаші" випробували обтічник нової ракети "Циклон-4" (фото)

Можливості ракети Циклон-4 дозволяють виводити на орбіту висотою 500 км космічні апарати або їх групи вагою до 5500 кг.

На державному підприємстві Виробниче об’єднання Південний машинобудівний завод ім. А. М. Макарова пройшли випробування деталей нової ракети-носія Циклон-4, передають Патріоти України.

На випробуваннях були присутні представники канадської компанії Maritime Launch Services Ltd, яка будує космодром для запусків цієї ракети-носія. На Південмаші заявили, що випробування пройшли успішно. Надалі буде виготовлений зразок головного обтічника для проведення перших льотних випробувань.

Сімейство ракет-носіїв Циклон — це транспортна космічна система, призначена для високоточного виведення на кругові, геостаціонарні, сонячно-синхронні орбіти одного або групи космічних апаратів. Можливості ракети Циклон-4 дозволяють виводити на орбіту висотою 500 км космічні апарати або їх групи вагою до 5500 кг.

Джерело: Кореспондент

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...