Українських пенсіонерів перевірять: Названо п'ять категорій громадян, яких можуть залишити без грошей

В Україні не тільки відклали обіцяне підвищення пенсій для людей, яким виповнилося 75 років, але також вирішили ретельно перевірити всіх одержувачів соцвиплат. Про це пише "Судово-юридична газета", передають Патріоти України.

У Пенсійному фонді визначилися з категоріями громадян, яким за законом можуть відмовити в отриманні пенсії. Пенсіонери, в пенсійних документах яких знайдені помилки у прізвищі, а також ті, яким призначили пенсії за фальшивими документами, можуть законно позбутися своїх виплат.

Українці, які певний час жили за кордоном або не отримували виплати останні 6 місяців теж позбавляються пенсії згідно із законом. Переселенці, або ті, що змінили місце проживання, також повинні звернутися до Пенсійного фонду з питанням про призначення виплат.

Відзначається, що рішення про скасування пенсії можна оскаржити і повернути собі виплати, якщо вони встановлені за законом. Позбавити пенсії може за своєю ініціативою Пенсійний фонд без звернення до суду.

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...