Українських заробітчан кличуть у Німеччину: Кому платять по 140 тис. і хто потрібен

Напередодні літнього сезону збільшилася кількість вакансій для українських заробітчан. У Німеччині, де традиційно одні з найвищих зарплат серед країн ЄС, медсестрам з України пропонують до 180 тис. грн на місяць, а зварникам – до 140 тис. грн. Це випливає з даних кадрового порталу work.ua, передають Патріоти України.

Найбільша кількість вакансій для українців у Німеччині – для медсестер (або медбратів). Так, медсестра (медбрат) може розраховувати на зарплату в розмірі 97-180 тис. грн. Вимоги до такої вакансії:

  • кваліфікація медсестри (або медбрата), середня медична освіта;
  • досвід від двох років;
  • знання німецької мови (рівень В1).

Працювати доведеться 35 годин на тиждень, за роботу на вихідних і нічні зміни платять окремо. Електромонтажник у Німеччині може заробляти 110-115 тис. грн. "Терміново потрібні електромонтажники в Дюсельдорф, Кельн, Німеччина. Беремо за піврічними, воєводськими візами, картами побиту, ЄС-документами, біометрії. Вимога: досвід роботи від 2 років. Досвід командної роботи, вміння читати креслення, активність і порядність", – йдеться в одному з оголошень.

Зварювальник у Німеччині може заробляти 70-140 тис. грн на місяць. Вимоги:

  • Досвід роботи 135 методом від 5 років.
  • Зварювання на великих токах 280-300 А.
  • Підтверджувальні документи зварника, українські, але вітається європейський сертифікат. Отримати можна в Харкові.
  • Підтвердження кваліфікації. Потрібно скласти тести в Харкові. На тестах пластина 12 мм, вертикальний шов знизу-вгору зі зворотним валиком, у три проходи.

Джерело: Обозреватель

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...